Nalatenschapsbeheer

Continuïteit van uw onderneming

De adviseurs van Vallei Accountants zijn uw ideale partner als het gaat om nalatenschapsbeheer. Zo kunt u rustig blijven ondernemen in de wetenschap dat u het goed voor uw nabestaanden achterlaat.

Het mooiste wat u kunt achterlaten

De markt verandert en uw onderneming verandert mee. Als de cijfers erom vragen, stuurt u bij. Maar hoe zit dat als het gaat om uw nalatenschap? Wie zorgt er voor de juridische, fiscale en financiële afwikkeling? De adviseurs van Vallei Accountants zijn uw ideale partner als het gaat om nalatenschapsbeheer. Zo kunt u rustig blijven ondernemen in de wetenschap dat u het goed voor uw nabestaanden achterlaat.

Onze adviseurs praten graag met u verder over:

Financiële planning

Als slimme ondernemer weet u dat ondernemerschap meer is dan sturen op cijfers en anticiperen op de marktontwikkelingen. Het is zeker ook nadenken over uw financiële situatie; niet alleen voor nu, maar juist voor de toekomst. Welke keuzes u ook wilt maken, laat onze financieel adviseurs u bijstaan. Met kennis, expertise en persoonlijke betrokkenheid zijn zij in staat in te zoomen op diverse scenario’s. Uiteraard gebaseerd op uw persoonlijke doelen/wensen en getoetst op haalbaarheid. De aandachtsgebieden geven we daarbij aan. Geen standaardplan, maar een persoonlijk, onafhankelijk plan dat u echt helpt met het nemen van beslissingen in belangrijke situaties. Een financiële planning kan wenselijk zijn bij onder meer de start of beëindiging van een onderneming, huwelijk, nieuwe woning, bedrijfsoverdracht, schenking, (vroeg)pensioen, echtscheiding, aflossen hypotheek of het verblijf in een zorginstelling.

(Levens)testament

U wilt er misschien niet over nadenken, maar wat gebeurt er met uw onderneming als u er niet meer bent? En welke consequenties heeft dit voor uw nabestaanden? Erfrecht gaat gepaard met heftige emoties en kan, als u het niet goed geregeld heeft, vervelende situaties opleveren. Door het opstellen van een testament bepaalt u zelf wat er met uw nalatenschap gebeurt. Bij Vallei Accountants begeleiden we de vastlegging van uw wensen omtrent uw nalatenschap. Vanuit onze kennis over u en uw onderneming adviseren wij uw notaris, inclusief een fiscaal-juridisch voorstel. Zo laat u uw nabestaanden goed verzorgd achter en blijven zij gevrijwaard van extra zorgen.

Wij helpen u graag bij het opstellen van het juiste testament, waarbij u niet onnodig te veel erfbelasting betaalt.

Estate planning

Estate planning draait om de advisering bij (familie)vermogens. Het doel; zorgdragen voor een soepele overgang en behoud van dit vermogen. Bij Vallei Accountants richten we ons op de juridische en fiscale begeleiding van uw vermogen. Zo adviseren wij u over de wijze waarop u dit vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk kunt overdragen aan uw erfgenamen. Natuurlijk zijn de belangen en besparingen op erfbelasting groter bij grote vermogens, maar ook wanneer u een eigen bedrijf heeft, valt er meer te regelen. Daarnaast biedt estate planning ook interessante mogelijkheden wanneer u in het bezit bent van een eigen woning en/of spaargeld.

Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over en denken met u mee over de keuzes en afwegingen die er zijn.

Alles goed geregeld voor later?

Wij staan u graag bij