Bedrijfsoverdracht

Met een gerust hart overdragen

Elke onderneming en elke ondernemer is verschillend. Bij Vallei Accountants kunt u rekenen op een adviseur die op professionele en menselijke manier grip en overzicht houdt. U wordt het gehele project begeleid.

Meer weten?

Begeleiding gedurende het gehele traject

Elke onderneming en elke ondernemer is verschillend. Dit maakt iedere overname uniek. Waar het bij een familiebedrijf vaak zaak is om naast gelijke verdeling tussen de kinderen de volgende generatie fiscaal optimaal in het zadel te helpen, is het bij een overname door derden vaak de prijs die een belangrijke rol speelt. Daarnaast spelen vaak emoties mee. Bij Vallei Accountants  kunt u rekenen op een adviseur die op professionele en menselijke manier grip en overzicht houdt. U wordt het gehele project begeleid. Met een persoonlijke en professionele aanpak ondersteunen onze adviseurs u van A tot Z. Wij denken met u mee over fiscaliteit, juridische aspecten én gevoel.

U kunt bij ons terecht voor de volgende adviesvraagstukken:

Fusies en overnames

Als ondernemer bent u continu bezig met het nemen van beslissingen en het afstemmen van de risico’s en kansen. Dit betekent soms ook de keuze maken voor fuseren met een andere onderneming, het overnemen van een bedrijf of zelfs de verkoop van uw eigen onderneming. Welke keuze bij u past en wat dit betekent, stemmen we graag met u af. Wat is een geschikte partij? Welke prijs en welke voorwaarden moet ik uitonderhandelen? Hoeveel risico wil ik lopen? Wij helpen u bij al deze afwegingen en adviseren u in het behalen van het optimale resultaat. Daarbij kijken we naar u als persoon, maar ook naar uw financiële mogelijkheden en situatie.

Bedrijfsoverdracht in het familiebedrijf

U wilt stoppen met uw onderneming, maar deze niet verkopen aan een derde partij. U wilt graag dat de onderneming binnen de familie blijft. Onze adviseurs hebben veel ervaring binnen familiebedrijven en staan u met raad en (ongevraagd) advies ter zijde. Van wat goed is voor de continuïteit van de onderneming tot welk van de kinderen het meest geschikt is voor bedrijfsopvolging. En van het maximaal benutten van de fiscale mogelijkheden tot wat te doen met het pand. Ook overdragen of gebruiken als uw persoonlijke pensioenvoorziening?

Due diligence

Bij fusies en overnames zijn de cijfers van cruciaal belang. De vraag rijst dan al snel of deze wel correct en juist zijn weergegeven. Middels een due dillegence, wat letterlijk ‘gepaste zorgvuldigheid’ betekent, is dat precies wat we onderzoeken. Zowel financieel, fiscaal als juridisch. Zo weet u zeker dat er straks zo min mogelijk verrassingen zijn.

Waardering

Ongeacht of u bezig bent met een fusie, overname, verkoop of overdracht binnen de familie. De waardebepaling van uw onderneming vormt meestal het uitgangspunt van de onderhandelingen. Door onze kennis, kunde en betrokkenheid zijn we in staat om tot een afgewogen advies te komen over de waarde van uw onderneming. Zo staat u sterk in de onderhandelingen. Waar nodig schakelen we ons netwerk in.

Bedrijfsbeëindiging

U wilt stoppen met uw onderneming. Maar wat is dan voor u de meest gunstige situatie? Gewoon staken of doorgaan? Gefaseerd afbouwen of harde verkoop? Wij kijken samen met u naar de verschillende mogelijkheden en scenario’s en adviseren u een passende oplossing voor uw situatie. Uiteraard houden we hierbij rekening met een zo gunstig mogelijke fiscale invulling.